El projecte EudaimonIA: cuidar al S.XXI és un projecte de desenvolupament i innovació en robòtica i intel·ligència artificial en l’àmbit de les cures residencials per a la gent gran. 

Group Saltó, juntament amb la Fundació Casa d’Empara, el Clúster Salut Mental Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb el suport d’ACCIÓ, emprenen el projecte EudaimonIA amb il·lusió i esperança de contribuir en la millora de la qualitat de vida dels residents de la residència i centre de dia.

La implementació de SOM Care a la Casa d’Empara de Vilanova és un gran pas endavant en l’assistència robòtica per a l’atenció de les persones majors i a aquelles que necessiten cures. Els residents de la Casa d’Empara ara tenen accés a la tecnologia robòtica més avançada, la qual cosa els permet gaudir d’un major nivell d’autonomia i seguretat en el seu dia a dia. La tecnologia SOM Care també facilita el treball del personal de la residència, que pot estar més pendent de les necessitats específiques de cada resident gràcies a l’assistència dels robots.

SOM Care és un projecte d’assistència robòtica dissenyat per a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment d’aquelles que viuen en residències o que tenen problemes de salut crònics. Els robots SOM Care poden fer un seguiment de les activitats de vida diàries (AVD), crear recordatoris i establir una conversa entre els usuaris i el robot. La tecnologia utilitzada en aquests robots ha estat dissenyada específicament per a la cura de persones majors i per a ajudar persones amb problemes de salut a viure de manera més independent.

El projecte SOM Care és una mostra de com la tecnologia pot millorar la qualitat de vida de les persones i com la col·laboració entre empreses i organitzacions pot portar a solucions innovadores. Amb l’enfocament en l’atenció robòtica, SOM Care representa un pas endavant en la cura de persones majors i persones amb problemes de salut, i és un exemple de l’ús innovador de la tecnologia per a millorar la qualitat de vida de les persones.

En resum, EudaimonIA és un projecte innovador i emocionant que promet millorar la qualitat de vida dels residents de la Casa d’Empara de Vilanova i de moltes altres persones en el futur.