SOM (Saltó Operations Manager) és una plataforma per a la gestió de forces de treball en camp. Bdigital, centre tecnològic TECNIO, ha col·laborat en el desenvolupament.

Group Saltó ha participat aquest matí en la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic”, organitzada a la seu d’ACCIÓ a Lleida. Jaume Saltó, CEO de l’empresa, ha presentat el projecte SOM (Saltó Operations Manager), un software obert i neutre per a l’optimització de recursos per a forces de treball en camp.

L’eina va néixer per donar sortida a una necessitat interna de la companyia d’optimitzar la seva activitat tècnica. Cada ordre de treball es gestiona a través d’un flux ben determinat que facilita el control de les tasques des del principi fins a la fi. Funciona a través d’una eina web, però també des d’una aplicació que els tècnics tenen instal·lada en un smartphone equipat amb Android. L’eina es complementa amb altres tecnologies de geoposicionament que permeten l’assignació d’ordres segons la ubicació de cada tècnic, el càlcul de rutes o la selecció del personal més adequat a cada moment.

Des que es va aplicar, la plataforma SOM ha permès a Group Saltó augmentar fins a un 20% la productivitat. L’empresa ha previst continuar desenvolupant-la, oferir-la a altres empreses i avançar, finalment, cap a la seva internacionalització.