L’empresari i president de Pimec Lleida, Jaume Saltó, ha estat elegit nou president de la Cambra de Comerç de Lleida, i ha agafat així el relleu a Joan Simón, que ha estat al capdavant de l’ens en els últims 28 anys.

El ple de la Cambra de Comerç de Lleida, que s’ha constituït aquest dijous, ha elegit per una àmplia majoria el nou comitè executiu de l’ens cameral. Només s’ha presentat una candidatura per ocupar els diferents càrrecs, encapçalada pel president de Pimec Lleida, Jaume Saltó. Després d’haver rebut el suport de 33 dels 35 nous membres del ple presents, Saltó s’ha convertit en el nou president de la cambra lleidatana.

El comitè executiu el completen Manel Llaràs (vicepresident primer); Estanislau Grau (vicepresident segon); Josep Maria Rusiñol (vicepresident tercer); Josep Ignasi Martín (tresorer) i Jordi Azlor, Marc Cerón, Jordi Pifarré, Berenguer Pla, Antoni Postius, Pompili Roiger i Borja Solans, tots set en qualitat de vocals.

Dos dels principals reptes que es fixa Jaume Saltó per als pròxims quatre anys són aconseguir la viabilitat econòmica de la Cambra de Comerç de Lleida i donar a conèixer i difondre l’activitat que duu a terme. Amb vista a això, ha reclamat una nova Llei de Cambres de Comerç que defineixi el paper d’aquests ens, així com el seu finançament.

Durant la seva intervenció, Saltó ha volgut deixar clar que, en qualsevol cas, “la cambra va d’empresaris i no de política”. Per al president de Pimec Lleida, la Cambra ha de ser una “eina de cohesió” del teixit empresarial lleidatà per a la millora de la competitivitat, i ha d’actuar com un lobby davant les administracions.

En el seu discurs, ha exigit millorar les infraestructures de Lleida —com l’A-2 (vol proposar a la Generalitat una prova pilot perquè tingui cobertura 5G per al vehicle autònom), la N-240 i les autovies cap a Vielha i Osca—, impulsar una xarxa ferroviària de rodalies i millorar la línia de Manresa. “Per promoure la connectivitat i per evitar la despoblació dels Pirineus, és clau fer arribar la fibra òptica a tots els punts”, ha afirmat. A més, ha assenyalat que “Catalunya no s’acaba al Bruc” i ha advocat per “lluitar contra el centralisme de Barcelona”.

D’altra banda, el nou president ha plantejat la necessitat d’impulsar les quatre comissions existents a la cambra i de crear-ne quatre de noves (formació i desenvolupament, transformació digital i noves tecnologies, sostenibilitat i medi ambient i una sobre l’àmbit de la logística). Així mateix, Saltó ha posat sobre la taula la conveniència de crear una comissió que aixoplugui totes les organitzacions empresarials del territori “perquè tot l’empresariat vagi en la mateix direcció”.

Durant la sessió constitutiva s’ha guardat un minut de silenci en record de l’empresari Josep Oriol Pelegrí, que ha perdut la vida aquesta setmana en un accident laboral. Pelegrí s’havia d’incorporar aquest dijous com a nou membre del ple de la Cambra de Comerç de Lleida en representació de la COELL. La seva cadira ha estat ocupada amb un ram de flors