Jaume Saltó, CEO de Saltó IT, ha participat aquest matí en la taula de casos pràctics de la jornada “Implantació del vehicle elèctric en el sector serveis de la ciutat de Lleida”, organitzada per la Cambra de Comerç de Lleida amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de l’Energia.
En la jornada d’avui, Jaume Saltó ha parlat sobre aquelles raons per les quals Saltó IT va fer el pas d’implantar dos vehicles elèctrics a l’empresa. Les certificacions ISO 9001 i 140001 van ser decisives per accelerar un procés que ha permès a l’empresa començar a reduir les emissions de CO2 i fer una primera valoració sobre la reducció de costos que aquesta energia suposa respecte al consum dels cotxes que funcionen mitjançant motor de combustió.

Les dues furgonetes Renault Kangoo Express ZE contribueixen de manera notable a l’estalvi d’energia i han generat experiències de conducció molt satisfactòries entre els treballadors que habitualment les utilitzen per fer reparacions a l’entorn urbà. L’escassa autonomia (140 quilòmetres) i l’absència de punts de recàrrega a la ciutat fan que aquest sigui l’únic i més vàlid ús possible, a l’espera que, en els pròxims anys, la situació millori i sigui més factible disposar d’una flota de vehicles elèctrics més àmplia. El cost per a 100 km se situa entre 12 i 15 kW x 0,18 €.

Actualment, l’equip de Saltó IT està valorant econòmicament la viabilitat de reemplaçar per cotxes elèctrics alguns dels 60 vehicles que formen part de la flota de l’empresa a Barcelona. És a les grans ciutats, segons Saltó, on es pot aprofitar al màxim el potencial d’aquestes tecnologies.