El 8 de març de 2018, Group Saltó va donar suport a la vaga de dones convocada pels sindicats amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A les 12.00 hores, empleats i empleades es van concentrar a les delegacions de la companyia a Lleida, Barcelona, Tarragona, València, Alacant i Madrid per llegir un manifest de suport a les dones.

“La bretxa salarial a Group Saltó és inexistent”, afirma la responsable de Recursos Humans de la companyia, Irene Rubio. “Quan busquem talent, no ho fem pensant a trobar homes o dones. Senzillament, treballem amb l’objectiu de localitzar els millors i, per descomptat, les millors. Això no obstant, la lluita contra la bretxa salarial ens pertany a totes i a tots.”

Les dones en el sector tecnològic

Prop del 36% de les treballadores en companyies tecnològiques ocupen llocs de desenvolupament de productes o enginyeria, davant d’un 57% dels homes, segons un informe publicat per McKinsey & Co. I LenIn.org sobre el paper de la dona a les empreses tecnològiques.

La majoria de feines del nostre sector encara són realitzades per homes. De fet, aquest informe revela que les mateixes dones consideren que el gènere segueix sent un fre a l’hora d’accedir a llocs de més responsabilitat.

Per tot plegat, les administracions i les empreses tecnològiques tindran un paper fonamental en la posada en marxa de programes que orientin les dones joves a estudiar matemàtiques, tecnologia, enginyeria o ciències. Girls in Lab o Girls In Tech Spain, per exemple, són projectes molt interessants (el primer, genuïnament nacional) que neixen amb l’objectiu d’inspirar la primera generació de noies techies. Aquestes apostes i d’altres ens identifiquen, també, amb els nostres projectes de futur.

Cap a la conciliació

La conciliació és un altre dels grans reptes als quals ens enfrontem com a empresa. Group Saltó treballa conjuntament amb les seves treballadores i treballadors per garantir al màxim la seva capacitat de conciliar.

Per al futur més immediat, la companyia té aquests i altres reptes. I vol que, en tots, les dones tinguin un paper determinant en igualtat i llibertat.