Evondos, el principal proveïdor de serveis de dispensació automàtica de medicaments als països nòrdics, i Grup Saltó, un referent espanyol en serveis tecnològics, han signat un acord de cooperació a Espanya. En aquesta cooperació, Evondos reforça la seva capacitat per a donar servei a les organitzacions d’assistència domiciliària a Espanya. El servei d’Evondos garanteix la presa de medicaments, així com la seguretat i el suport a les persones majors perquè visquin de manera independent a casa.

 

Grup Saltó farà costat a Evondos proporcionant suport local a les organitzacions d’assistència en castellà, català, euskera i gallec. També, serà el seu soci logístic i instal·larà i mantindrà els robots dispensadors de medicaments. Per als cuidadors, Grup Saltó també s’encarregarà d’impartir la formació de nivell bàsic sobre el servei d’Evondos. Totes dues empreses són conegudes pel seu excepcional servei al client. “Grup Saltó és un soci ideal per a Evondos, que ens ajudarà a tenir èxit a Espanya i a créixer des dels països nòrdics fins a Europa”, diu Eetu Koski, director general d’Evondos.

 

Evondos és el principal proveïdor de serveis de dispensació automàtica de medicaments als països nòrdics. El servei únic d’Evondos proporciona una qualitat i uns beneficis significatius per a les organitzacions professionals d’assistència domiciliària, ja que garanteix un alt nivell de seguretat i presa de la medicació. El servei permet a les persones que necessiten un tractament mèdic obtenir automàticament el medicament adequat en el moment oportú i en la dosi correcta, la qual cosa millora la seguretat del pacient, l’adherència mèdica i dona suport a la vida independent en la llar. El servei Evondos permet una presa de la medicació del 99%, i ja ha dispensat 15 milions de dosis de medicaments als països nòrdics. El servei es basa en una tecnologia avançada i consisteix en un robot de dispensació automàtica de medicaments instal·lat en domicilis particulars, amb un sistema de teleassistència basat en el núvol i elements de servei. En l’actualitat, el servei s’utilitza en gairebé 300 organitzacions d’assistència domiciliària als països nòrdics. Evondos ocupa actualment més de 150 persones a Finlàndia, Suècia, Noruega i Dinamarca. La seu central i les instal·lacions de producció d’Evondos es troben a Salo (Finlàndia).

 

Grup Saltó està compromès, des de 1994, amb la prestació de serveis globals afegint valor a les TIC a través de la seva implantació, evolució i manteniment. Present en diferents àrees de negoci, com els serveis tecnològics, la consultoria i la robòtica, Saltó s’ha convertit en un soci preferent en tot el territori espanyol, col·laborant també amb reconegudes empreses internacionals.

 

En els últims anys, la conscienciació de Saltó sobre la necessitat de millorar els sistemes sanitaris ha portat a l’empresa a desenvolupar projectes de robots assistencials en l’entorn social i sanitari. Després de ser premiada per la seva proposta en el repte 5G de Mobile World Capital Barcelona l’any 2019, Saltó va començar a desplegar robots, amb una plataforma de desenvolupament pròpia, en domicilis de persones grans per a combatre la solitud, assistir als qui necessiten recordatoris de tasques diàries i ajudar als cuidadors per poder monitorar el seu estat en qualsevol moment.

 

Actualment, l’empresa col·labora amb l’Ajuntament de Barcelona per a millorar la qualitat de vida de les persones majors a través de l’optimització de la gestió i la cura mitjançant robots.

“Per a Grup Saltó, la col·laboració amb Evondos és una oportunitat ideal per a posar la tecnologia al servei de les persones”, afirma Jaume Saltó, CEO de Grup Saltó.