Group Saltó i Silikon Group, empreses lleidatanes consolidades dins el territori, firmen un acord estratègic per comercialitzar la plataforma tecnològica SOMCare, desenvolupada per Group Saltó.

SOMCare és una plataforma multi robot i multi dispositiu amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, entre altres,  a través de la teleassistència avançada, que consta d’un desenvolupament innovador que ofereix tot un seguit de funcionalitats, entre les que destaquen:

–       La creació i monitorització de qualsevol flux de treball per la gestió sanitària de persones grans, fent un seguiment del seu estat de salut i les actualitzacions del seu procés.

–       La connexió a qualsevol dispositiu, sensor, robot o assistent virtual per recopilar dades de les persones grans  i detectar casos d’urgència o ordenar la dispensació de medicaments.

–       És capaç de predir necessitats, detectar conductes i/o tendències i establir seqüències de salut de forma intel·ligent.

–       Envia accions automàticament d’acord a la informació obtinguda dels diferents dispositius de salut.

–       Pren decisions immediates basades en dades en temps real de fonts connectades, seguint protocols de de cura i/o atenció pre – definits.

Group Saltó és una empresa amb més de 25 anys d’experiència dedicada a la prestació de serveis tecnològics. La companyia ha experimentat un creixement evolutiu i s’ha centrat en l’aportació de solucions al client, oferint un valor afegit en el suport de les persones, posant sempre la tecnologia al seu servei. Jaume Saltó n’és el fundador i CEO, amb una dilatada experiència en el món de la tecnologia i del desenvolupament de serveis en l’àmbit de la innovació, la robòtica, IA, bots, IoT, i serveis cognitius.

Silikon Group és un grup empresarial fundat per Daniel Liendo, el qual també n’és el CEO, que compta amb una dilatada trajectòria professional vinculada a la indústria farmacèutica i sector hospitalari. El grup empresarial està orientat principalment a la comercialització de productes i serveis innovadors, adreçats principalment a la cura de les persones.