La implementació de la tecnologia 5G s’ha presentat en el Mobile World Congress 2023

El Grup Saltó, empresa referent a Europa per les seves solucions en robòtica assistencial, ha participat un any més al Mobile World Congress de Barcelona, juntament amb les millors companyies tecnològiques de tot el món.

En el marc d’aquesta edició, el Grup Saltó ha presentat la incorporació de la tecnologia 5G a la seva plataforma SOMCare.
SOMCare és un programari integrat a robots assistencials que proporcionen acompanyament a les persones que viuen soles. A més, la plataforma pot utilitzar-se com a suport per als serveis socials dels ajuntaments o residències.

La incorporació de la connectivitat 5G en els robots permetrà una major resposta i qualitat dels serveis prestats per SOMCare. Un menor temps de resposta de les ordres executades pels robots permet una millor adaptació a la tecnologia per part dels usuaris, sobretot si es tracta de gent gran.

Millorar la qualitat en les videoconferències permetrà la supervisió i contacte de forma remota de la persona per part dels professionals socials i familiars. Aquest avanç també és possible amb aquesta millora tecnològica.

Segons Jordi Cabau, CTO del Grup Saltó, “la incorporació del 5G millorarà les prestacions de la plataforma SOMCare i ser un referent europeu per a aquest tipus de solucions assistencials.”

Actualment, SOMCare està sent testejada amb més de cent usuaris del projecte ARI, l’Ajuntament de Barcelona. Conèixer de primera mà l’experiència dels usuaris està sent una de les prioritats del Grup Saltó per desenvolupar la plataforma segons les necessitats d’aquestes persones.

La incorporació de la connectivitat 5G als robots socials permetrà una millora significativa de la qualitat de vida de les persones, el principal objectiu de SOMCare“. Aquestes eren les paraules de Jaume Saltó, CEO i fundador del Grup Saltó, el primer dia del Mobile World Congress de Barcelona.

La presència en aquesta edició del congrés ha servit per reforçar les relacions amb l’Ajuntament de Barcelona i presentar-nos a altres administracions públiques, centres de serveis i residències.

El President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Pere Aragonès, i múltiples consellers, com el Conseller de Drets Socials, el Sr. Carles Campuzano, el Conseller d’Educació, el Sr. Josep Cambray, i molts representants més del govern català i d’altres entitats públiques han pogut conèixer de primera mà a A-Yud, el robot assistencial integrat amb la plataforma SOMCare.

També hem rebut la visita de múltiples representants d’organitzacions nacionals i europees a la plaça del Congrés per interessar-se pels nostres serveis.

Gràcies a la participació, un any més, al Mobile World Congress de Barcelona, el Grup Saltó es reafirma com a líder tecnològic de solucions robòtiques i assistencials.