Augmenta la seva activitat en el desenvolupament de solucions innovadores amb impacte social a través de robots intel·ligents i dispositius IoT connectats

Grup Saltó consolida el seu compromís en la robòtica, desenvolupant solucions per a la millora de la vida de les persones, la digitalització i optimització de processos automatitzats, així com per a l’impuls de l’educació a través de robots connectats i dispositius IoT, tot això per mitjà de la seva divisió de negoci Saltó Robotics IOT.

El grup empresarial, que compta amb una àmplia experiència en el camp de la robòtica i l’IoT, reforça aquesta divisió amb la recent aliança amb Misty Robotics, empresa nord-americana líder en la fabricació de robots d’última generació amb diversos usos potencials, amb la qual ha signat un acord que el converteix en soci de vendes i desenvolupament a tota Europa.

Des d’aquesta divisió es posa el focus en diferents casos d’aplicació, com en el de les solucions assistencials i de vigilància per acompanyar a persones grans o dependents amb robots i wearables. Un clar exemple és el projecte SOM CARE, amb el qual Saltó Robotics IOT ha desenvolupat un sistema intel·ligent de cura i acompanyament, mitjançant l’ús de robots. El sistema està pensat especialment per a la millora de la vida de les persones grans que viuen soles, facilitant així la tasca dels cuidadors i professionals de centres assistencials, residències, hospitals, etc. Un projecte amb el qual recentment Grup Saltó va resultar guanyador del Repte 5G promogut pel Mobile World Capital Barcelona Foundation.

En aquest sentit, cal recordar que en el marc de l’actual crisi sanitària causada pel virus Covid-19, les solucions robòtiques que garanteixen l’acompanyament i el benestar de la gent gran, en gran part confinats en solitari, o aquelles activitats que poden complementar la tasca de professionals de la salut, l’educació o l’assistència de persones, entre d’altres, formen part sens dubte d’una realitat cada vegada més necessària.

Així mateix, des de la divisió, es desenvolupen solucions personalitzades, adaptades a les necessitats específiques de cada projecte en l’àmbit assistencial, d’investigació, educació, logística, o amb qualsevol altra finalitat. Tot això a través de l’equip d’enginyers de la divisió Saltó Robotics IOT, especialitzats en la integració i desenvolupament de solucions amb robots i dispositius IoT en molt diversos àmbits: HealthTech, SocialTech, Smart Home, Smart Cities, Smart Industry 4.0…, que permeten oferir projectes complets de gestió eficient i intel·ligent de processos, tasques i persones.